בעלי מאונן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/09/19 11:23 ו באלול התשעט

שאלה

נשואים 'טריים' , כמעט שנה.

לאחרונה גיליתי שבעלי מאונן בלילות. חושב שאני ישנה ולא יודעת. קרה כבר כמה פעמים. אני לא יודעת מה לעשות. לדבר איתו? להתעלם?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תחילה אציין שאוננות אצל גברים אינה תופעה נדירה - אינך צריכה להיבהל.

כמו כן חייבים לדעת שאנחנו לא הורים לא מורים ולא רבנים של בן הזוג שלנו.

אין לך אחריות רוחנית על בעלך ואין לבעלך אחריות רוחנית עליך. מצוות 'הוכח תוכיח' נדרשת רק כאשר ברור שהצד השני ישתנה בעקבות התוכחה שלנו.

את 'עזר כנגדו'. זוגיות צריכה להיות גורם שמעצים ומחזק את בני הזוג, לכן השאלה אם לשוחח אתו או להתעלם, תלויה בתוצאה של שיחה כזאת:

אם שיחה בעניין תגרום לו להתבייש או שהיא תזיק לו או לקשר ביניכם - עדיף להימנע מכך.

אבל, אם תדעי לשוחח מתוך אהדה וקרבה, באופן שהוא ירגיש שאת אתו, שהמעשה שלו לא מביא אותך לזלזל בו ואדרבא את באמת מעוניינת רק לעזור לו, אז וודאי שיש מקום לשיחה כזאת.

אל תנסי להוציא ממנו הבטחה או התחייבות שהוא יחדל. השיחה צריכה להגיע לכך שהוא ינסה להבין את ההתנהגות שלו, לזהות את הסיבות שמביאות אותו לכך, ומתוך כך יחפש דרכים לתקן את המצב.

אם יתברר שיש לו קושי עצום להתמודד אפשר בעתיד לחשוב על פניה לפסיכולוג.