בעלי חיים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 18/04/19 22:24 יג בניסן התשעט

שאלה

שלום הרב ,

יש ברשותי כלב שהמזון שלו אינו כשר לפסח אך כתוב עליו בבירור שהוא "אינו למאכל אדם".

"חיטה" ו "שעורה" - אינם ניראים לעין במזון הכלב .

חשוב לציין שהכלב חי מחוץ לבית וכמובן האוכל ניתן לו מחוץ לבית ללא כל מגע יד אדם ...

האם מחוייב אני על פי דין ליקנות אוכל כשר לפסח או שיש פיתרון אחר כלשהו ?

תודה וחג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

העיקרון של פסילת מאכל בפסח היא לכלב ולא אדם. וגם הנאה מחמץ אסורה בפסח ( האוכל של הכלב ) .

גם אם החמץ אינו נראה לעין אך הכלב אוכלו זה אסור .

ישנם חברות שמוכרות במיוחד אוכל לכלבים ללא חמץ. תוכל לברר בחנויות החיות.

חג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן