בעיניין שלום בית או להיפך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/19 05:39 ג בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אני נשואה 5 שנים עם 2 ילדים גרים בירושלים

הבית מתנהל רק על ידי

איני בריאה כל כך {בעיות מעיים ומיגרנה }

אני מרגישה שאין לי עזרה בכלל לא בבית לא בקניות לא בילדים

אני מתמוטטת

הבעל גם לא מתייחס אליי

כבר 5 שנים שאני משלמת ליועץ נישואין ללא שיפור

הרבה פעמים הוא בורח מהבית בלילה כשאני נכנסת להתקלח או לישון

אני מוצאת את הבית ריק

אין הסכמה על כלום

אין התחשבות

אין יחס מצידו

וגם שאני שומרת טהרת המשפחה כהלכתה

כל הזמן אווירה לא טובה בבית מתח וויכוחים

הוא רוצה רק ללמוד תורה ולא מעניין אותו כלום

לפני שהתחתנתי איתו אבא שלו אמר לי שיש לו בעיה נפשית שנקראת סכיזופרניה לא הבנתי מה המשמעות וגם כשרציתי לבטל אז אחותי שתהיה בריאה לא הסכימה שאבטל והנה התחתנו בכסליו ....ועד היום

אני לא מרגישה מאושרת

אתמול בלילה מצאתי את עצמי בוכה ללא הפסק מרוב צער במשך שעתיים או יותר

היחסים ממש גרועים

אין בכלל התחשבות מצידו

הוא לא מטפל בילדים

מביא אותם מהגנים ומיד בורח .

הרב שלו אמר שהוא חייב תרופה נגד סכיזופרניה והוא לא מעוניין בכלל אומר שאין לו כלום

אבל ניכר שההתנהגות שלו שונה

הילדים ישנים אצל חמי וחמותי בגלל שאני לא מרגישה טוב מבחינה פיזית

אבל בכל אופן כל יום אני באה לטפל בהם לרחוץ אותם מבשלת להם ומשחקת איתם ומעניקה להם חום ואהבה

הרב שלו אמר שהוא זכה ב" מפעל הפיס" שהתחתן איתי

אבל הוא כנראה לא מרגיש ככה

אני מאוד מאוד מתלבטת מה לעשות

הרופאה הנוירולוגית שלי אמרה לי שכל העצבים שהוא גורם לי לא בריאים לי למערכת העצבים ובכלל לבריאות

במשך חצי יום אני נמצאת בבית בעבודות בית שלי

ואחר כך אני באה כדי לטפל בילדים שלי וגם לעזור לה בבית עד שעות מאוחרות עד שהוא חוזר מהבית מדרש

מה עליי לעשות ?

האם לפרק את החבילה ודי ...

כי הבן אדם הזה לא משתנה אף פעם הוא קשה כמו ברזל ..

הרבנית שלי וחברות שלי מהמדרשה אומרות עליי שאני אישה טובה וגם חמותי ואבא שלי שיהיה בריא

אני מאוד שבורה ולא יודעת מה לעשות

מה עליי לעשות

חייבת לציין שהרב שלו זה הרב .....בו הרב .....זצ"ל

אודה לרב מראש על התשובה

נ.ב אני משתדלת לנקות את הבית תמיד ולסדר וכשאני חוזרת אני מוצאת מהפכת סדום ..

תשובה

שלום וברכה

כואב כל כך לקרוא את מה שאת כותבת.

מי שיודע יותר טוב מכל אחד אחר מה טוב לך לעשות - הוא את.

קשת האפשרויות העומדת בפנייך רחבה:

את רשאית, מבחינה הלכתית ומבחינה אנושית, שנכון לך יותר, וגם לילדים, לצאת לדרך חדשה, לפרק את החבילה, ולחיות בהתחלה לבדך, אולי אם תקווה לבנות פרק ב. המציאות הזו יכולה להצטייר בפנייך כטובה יותר.

ואת רשאית, מבחינה הלכתית ומבחינה אנושית, וגם לילדים, להחליט כי מבין כל האפשרויות האחרות יהיה נכון לך להישאר במצב הזה.

הקשת כולה נמצאת לפנייך, וחשוב לך לדעת את זה, כי את בת חורין לקבל את ההחלטות שלך.

ומה כדאי לך לעשות ?

יש לך חברות שמכירות אותך; יש לך אנשים שאת סומכת עליהם. כדאי לך לדבר איתם.

לא שהם יחליטו עבורך. כאמור, זו את שמחליטה, בדרך הטובה ביותר.

אלא שיתנו לך רעיונות, אבני בניין להחלטה, כיוונים שונים, משמעויות שונות וכדו'.

ואת תקשיבי להם, ותאספי לך את הדברים שהם אומרים, תדחי את מה שלא נראה לך ותאמצי את מה שכן נראה לך, ומתוך כך תחליטי.

כל אחת מההחלטות תהיה קשה, אולם משעה שאת יודעת שאת בת חורין, ואת יכולה לקבל את ההחלטות לפי מה שנראה בעינייך שהוא הדבר הטוב ביותר - זה משחרר אותך מכל מיני פחדים אחרים, ומאפשר לך לבנות את החיים שלך בדרך שאת רוצה לבנות אותם.

האם אני יכול לעזור עוד ?

כל טוב ושמחה גדולה