בני נח

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 10/07/18 22:42 כז בתמוז התשעח

שאלה

ב"ה

לכבוד כיפה

שלום כבוד הרב אבירם חריב

מדוע החלוקה בבני נח בין אשת איש לאשת אב הרי באשת איש כלול אשת אב.

תודה ממשה

ספר החינוך מצוה תטז - שלא להתאוות מה שביד אחינו בני ישראל

ונוהגת בכל מקום ובכל זמן, בזכרים ונקבות. גם כל בני העולם מחוייבין בה, לפי שהיא ענף למצות גזל שהיא אחת מן השבע מצוות שנצטוו עליהם כל בני העולם. ואל תטעה בני בזה החשבון של שבע מצוות בני נח הידוע והמוזכר בתלמוד סנהדרין נ"ו ע"ב, כי באמת שאותן שבע הן כעין כללות, אבל יש בהן פרטים הרבה. כמו שאתה מוצא שאיסור העריות נחשב להם דרך כלל למצוה אחת, ויש בה פרטים כגון איסור אם ואיסור אחות מן האם ואיסור אשת איש ואשת אב וזכר ובהמה סנהדרין נ"ח ע"ב.

תשובה

לשואל שלום רב.

שאלה זאת קיימת גם על ישראל. ראה ויקרא י"ח.

אשת אב אסורה גם אחרי מות האב או אחרי גירושין, לעומת סתם אשת איש שאחרי שהתגרשה או התאלמנה היא מותרת.

בברכה

אפי קיציס