בנושא כיבוד אב ואם

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/10/20 21:14 כג בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה בנושא כיבוד אב ואם,

קיבלתי על עצמי להתחזק בכיבוד אב ואם אבל יש לי בעיה שלפעמים קצת צועקים או מלחיצים אותי וקשה לי עם זה כשאני עונה אז אני יכול להמשיך בדרך הטובה אבל אני פחות מכבד את ההורים. אבל כשאני מנסה לכבד יותר אז ממש יורד לי הביטחון וקשה לי אחר כך בעבר זה הרס לי את החיים הלכתי עם אנשים רעים ועכשיו ברוך השם אני לא ילך איתם אבל זה ממש קשה לי גם לכבד את ההורים וגם להיות עם ביטחון עצמי כי אחרת יהרסו לי החיים חס ושלום.

מה לעשות בעניין? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

כיבוד אב ואם אינו נתון לשיקול דעתך. זו אחת המצוות הבסיסיות ביותר ואנו מצווים לכבדם בכל מצב. אפילו אם הם מביישים אותך בציבור גדול או חלילה זורקים את כל כספך לים.

בחייך הפרטיים יש לך בחירה כיצד לנהוג ואין הכוונה שעליך למלא את רצונם במה שקשור לחייך, אבל אסור לך בשום מצב לענות להם או לדבר אליהם בצורה שאינה מכבדת, ואפילו אם זה מוריד לך את בטחונך העצמי (לא ברור מדוע)

בהצלחה דוד לוי