בלנדר לפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 22/03/20 02:47 כו באדר התשפ

שאלה

שלום וברכה כבודו,

שתי שאלות, אם אפשר.

1. בלנדר ששמו בו פירות וירקות, חלב, שמן וג'ינג'ר(לא הפעלנו שם מים רותחים), האם יש צורך להכשירו לפסח?

2. במידה ויש בלנדר שכן השתמשו בו בחמץ, האם מותר רק לנקותו היטב בסבון ומים קרים ואז לשים אותו בארון מסוים - ולא לגעת בו עד צאת הפסח? (מבלי למכור לגוי/ללא מכירת חמץ).

(נ.ב, הוריי לא רוצים לבצע מכירת חמץ ובכל מקרה אנו נסיים לאכול את מאכלי החמץ לפני זמן איסור אכילת חמץ... אני מקווה שאין בעיה לא להכשיר כלים אלא רק לנקותם ולהשאירם בארון מסוים ולא ניגע בהם עד לאחר הפסח מבלי לבצע מכירת חמץ).

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

1. תלוי באיזה ירקות ופירות מדובר, אם חם או חריף צריך להגעיל את הבלנדר כדי להשתמש בו בפסח.

2. כלי חמץ אין צורך למכור לגוי ומספיק להצניעם.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן