בלאדית או שאמית?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/06/18 19:03 ה בתמוז התשעח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת:

א. המשפחה שלי היא משפחה שאינה מקיימת את כל המצוות ואני לעומתה מתחזקת. תמיד אמרו לי וחשבתי שאנחנו תימנים שאמיים שאמורים ללכת על פי השולחן ערוך אך התברר לי שהמשפחה של אבא שלי הייתה באלדית אך אחרי שאבא שלי התחתן עם אמא שלי הוא התחיל להתפלל בבית כנסת בסביבה שלה שהוא שאמי ומפני שלאמא שלי יותר חשוב עניין המצוות הוא עשה פשוט מה שהיא עושה לכן אני לא יודעת מה אני נחשבת, האם תימניה שאמית או באלדית? ואם באלדית האם תוכל להגיד לי האם יש הבדל משמעותי בין השניים ולפי איזה פסיקות האם הולכים?(אני קצת מבולבלת בכל העניין הזה של על פי איזה פסיקות ללכת בגלל שההורים שלי פחות מקפידים ואשמח אם תוכל לייעץ לי על העניין בכללי)

ב. האם עליי ליטול ידיים כל פעם אחרי שאני נוגעת בשיער או רק לפני שאני עוסקת בדבר תורה או אוכלת וכו'....

תודה מראש

תשובה

שלום

תנהגי כהלכות הבלאדים. יש הבדל משמעותי בכמה הלכות ולכן עלייך למצוא פוסק תימני קבוע וללכת על פי מנהגי הבלאדים.

יש לשטוף ידיים לפני כל תלמוד תורה או תפילה אם לא שמרת על נקיותן.

חיזקי ואימצי