בכור הוא נדר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/01/20 11:34 כט בטבת התשפ

שאלה

ב"ה

איך קשור בכור (וכדומה) לנדרים הרי זה חובה לתת את הבכור

דברים פרק כג כב

כִּי-תִדּר נֶדֶר לַה' אֱ-לֹהֶיךָ לֹא תְאַחֵר לְשַׁלְּמוֹ כִּי-דָרשׁ יִדְרְשֶׁנּוּ ה' אֱ-לֹהֶיךָ מֵעִמָּךְ וְהָיָה בְךָ חֵטְא

תורה תמימה

כי דרש וגו' - כי דרש ידרשנו - אלו חטאות ואשמות עולות ושלמים (סוגי קורבנות), לה'

א-להיך - אלו צדקות ומעשרות ובכור (כולם סוגים של נדר) ר"ה ה' ב':

תודה

משה

תשובה

לשואל שלום,

נכון שכל אלו הם חובה, אך אין קושיה. כי למרות שהם חובה, הקדשת הבהמה הספציפית היא בתורת נדר.

וגם במעשר, התורה אמרה "יעבור תחת השבט", שעצם ההעברה תחת השבט מקדשת אותו.

וכן בבכור יש מצווה להקדישו, ולכן השתמשו בלשון נדר.

בהצלחה!