בית כנסת שמתפללים בו מאוחר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/19 01:21 ב בניסן התשעט

שאלה

שלום רב.

אני שם לב כי יש בתי כנסת שמתחילים בהם את תפילת שחרית של שבת בשעה 9 בבוקר, או אולי מאוחר יותר.

מהסתכלות בלוח זמני היום, נראה כי תפילה זו (עלולה) להתקיים לאחר סוף זמן תפילה (4 שעות זמניות וכו'). (עכשיו זה שעון קיץ וסוף זמן תפילה יוצא יותר מאוחר, אבל אני מדבר באופן כללי).

האם זה בסדר? או שמכיוון שמדובר במניין אנשים אז אפשר לסמוך על הציבור?

תודה רבה ובהצלחה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין הבדל בין צבור ויחיד, כולם צריכים להתפלל עד סוף ארבע שעות זמניות. בימים אלו סוף זמן תפילה הוא 10:34. וסוף זמן קריאת שמע 9:31. כתבתי את הדעות המקלות ביותר.

שבוע טוב

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ