בית המקדש השלישי משמים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/04/19 23:25 יז בניסן התשעט

שאלה

היי, הייתי היום בסיור במנהרות הכותל בו סיפרו על בניית בית המקדש הראשון והשני ובכללי על ההסטוריה של בית המקדש. שמתי לב שאת שני בתי המקדש בנו אנשי עם ישראל ובית המקדש לא "נפל משמיים" כמו שאנו מצפים היום. אז רציתי לשאול מדוע זאת הצפיה שלנו? ולמה אנו לא פועלים למען בניית בית המקדש באופן הטכני?

תודהה

תשובה

שלום רב!

את שואלת שאלה חשובה, את כל בתי המקדש גם השלישי יבנה בידי האדם, רק מה שבבית המקדש השלישי כתוב שיבנה משמים, הכוונה, שיבנה מתוך ה"שמימיות", (שמים הכוונה רוחניות, כמו: נוח לשמיים ונוח לבריות, מקדיש אדם ל"שמים", הכל משמים) מתוך המצב הרוחני הגדול שיהיה בעם ישראל, ואז תהיה לעם ישראל סיעתא דשמיא, תהיה הסכמה משותפת משמים לבנות את בית המקדש, וההבנה הזאת מובילה אותי לתשובה לשאלה הבאה: למה אנחנו לא פועלים למען בניינה באופן טכני, משום שבית המקדש תלוי במצב הרוחני של עם ישראל ואם הוא כרגע ירוד אז גם אין בית מקדש, ואם עם ישראל יהיה במצב רוחני גבוה אז מתוך זה יבנה בית המקדש

שנזכה שהמצב יהיה ראוי ושיבנה המקדש בקרוב

בברכה חן