בית הכנסת ביום כיפור

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/10/19 00:20 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב בעלי בן 68 יש לו וירוס שכניראה ימשך כמה ימים הוא הולך כל שנה לבית הכנסת ביום כיפור וגם כל שבת כניראה שלא יוכל ללכת השנה ביום כיפור אנחנו גרים גם קומה 5והוא עולה ברגל 5 קומות אני לוקחת ללב מכך שלא ילך לבית הכנסת השנה האם לדעתך במצבו כדאי שילך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

במקרה שהוא חולה וסובל מיציאה זו, עדיף שישאר בביתו, ויתפלל בשעה שהציבור מתפללים, וירכז כוחותיו לצום עצמו.

זאת גם בשל החשש שידביק אחרים במחלתו בבית הכנסת שחלונותיו סגורים והמזגנים פועלים, וכולם באותו היכל שעות רבות נושמים האחד לעומת השני.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן