בירור מושגים באמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/10/19 14:08 כד בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

בכמה ספרי אמונה שלמדתי ראיתי כמה מושגים שאת כולם הסבירו בצורה דומה ולא הבנתי מהי ההבחנה ביניהם: א. היכל ב. כסא ג. משכן ד. מעון

שאת כולם הסבירו כדבר שהוא כלי המגלה משהו יותר עמוק ופנימי ויותר נשגב. אך לא הבנתי מהי ההבחנה ביניהם, או שבאמת זה מילים שונות להגדרה של אותו דבר בעצם?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

גם אני לא יודע עד תום מה ההבחנה בין שניהם, כאשר מדובר על שפת אמונה.

אני מעריך שמדובר בדימויים שונים, המבטאים זוויות מגוונות של הקשר בין הקב"ה בעולמו: כמי ששוכן בו, כמי שיושב על כסא ומנהיגו וכדו', אבל אין לי ידיעה יותר רחבה מזו.

ואם תהיה לך - אשמח אם תלמדני.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן