בירור מושגים באמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/10/19 22:06 כג בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

בכמה ספרי אמונה שלמדתי ראיתי כמה מושגים שאת כולם הסבירו בצורה דומה ולא הבנתי מהי ההבחנה ביניהם: א. היכל ב. כסא ג. משכן ד. מעון

שאת כולם הסבירו כדבר שהוא כלי המגלה משהו יותר עמוק ופנימי ויותר נשגב. אך לא הבנתי מהי ההבחנה ביניהם, או שבאמת זה מילים שונות להגדרה של אותו דבר בעצם?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה מבין נכון באופן כללי.

כפשט פשוט, על פי המקרא וחז"ל אפשר לומר:

היכל - המבנה המרכזי של המקדש

כסא - כינוי לארון הקודש

משכן - המבנה, החצר והכלים שהיו מקום השכינה בזמן הנדודים במדבר

מעון - מחסה; דירה

באופן מדויק יש למושגים אלו הסברים מגוונים יותר. בכל ספר יכול להיות הסבר קצת שונה, בעקר כשמדובר בפנימיות התורה. לכן חשוב לברר בכל ספר בפני עצמו את פשר המושגים הללו.