בינו לבינה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/12/19 13:01 י בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

לאחר זוגיות של שנתיים לערך, בת זוגתי החלטנו להתחתן.

במשך הזמן היינו בלימודי תואר אינטנסיביים ולכן לקח זמן.

כרגע אני נמצא בקושי מתמיד, היא בשלבי מציאת עבודה ונמצאת בסביבה חילונית ומעורבת.

כאשר כל חייה, הייתה במסגרות דתיות לאומיות וחרדיות.

הפחד שלי שהיא תדרדר אם באמונה ואם בלבוש ובמעשים.

וכמובן שבסופו של יום לכולנו יש יצרים, מאוד קשה לי לחשוב על זה אבל אני מציאותי, כל יום במשך 8-9 שעות להימצות בסביבה עם גברים בעולם שמזמן הכל התבלבל בו והכל יכול לקרות אני ממש חושש שלא עלינו יקרה משהו.

אשמח לדעת מה דעתך בנושא, חשוב לי להגיד ששיתפתי אותה בחששות שלי אבל בכל זאת אני לא רגוע, כי כולנו בני אדם.

תשובה

שלום

אתה אכן צודק שמציאות כזאת היא לא פשוטה, ואתה גם צודק שלכולנו יש יצרים, וזה יכול לקרות לכל אחד. גם לך ולי כנראה.

אני לא חושב שאפשר לשלול מקום עבודה כזה, למרות שבוודאי עדיף לעבוד ולהימצא בסביבה של אנשים יראי שמים (ולנשים בסביבה של נשים יראות שמים). זה מאוד תלוי באדם ובהתנהגות שלו.

מי שלא יודע/ת לשים גבולות נכונים ולהתנהג בהתאם להלכה, עלול לנפילה גם שלא במקום העבודה, ומי שיודע לשים גבולות ולהתנהג בהתאם להלכה, והוא דואג לעצמו לתחזוקה רוחנית ולקשר עם תלמידי חכמים, הוא יותר מוגן.

לכן נראה לי שזו שאלה אישית, שהיא בעצמה ואתם ביחד צריכים לברר לעצמכם.

כמובן, שאתה צריך להיזהר מאוד מלשדר לה חוסר אמון וחשדנות, כיון שזה הבסיס הכי לא טוב להתחלת חיי נישואין. אחד הבסיסים הכי משמעותיים של הבית זה האמון ההדדי, ואם מראש יש בעיה אם זה, צריך לטפל בזה.

אם אתה לא מצליח ליישב את העניין היטב על ליבך, אני חושב שצריך לקבל סיוע או ייעוץ מאיזשהו תלמיד חכם או איש מקצוע, לפני החתונה, כדי להגיע בצורה נקיה וטובה לתחילת בניין הבית שלכם.

בהצלחה רבה