האם מותר להיות בקשר עם בת גילי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/05/19 12:20 יד באייר התשעט

שאלה

שלום הרב.

האם לפי התורה מותר להיות בקשר עם בת בגילי בוודאות שומרים על גדר הלכות ייחוד ושמירת נגיעה?

תודה

תשובה

שלום וברכה!

תודה על השאלה החשובה שלך שמעניינת גם רבים מבני נוער בגילך.

ובכן, הלכות שמירת נגיעה ואיסור ייחוד, הם חלק מענייני הצניעות וההרחקה, אבל הם לא הכל, ביהדות רואים את הקשר הזוגי כקשר ייחודי חשוב וטוב, אבל, אך ורק בקשר קיים, קשר של ברית, קשר של מחויבות, שזה קשר של נישואין, בבשלות המתאימה ובגיל המתאים, את הבחורה המתאימה וביחס הנכון.

בגיל 14 אתה עדיין בונה את האישיות והעצמיות שלך, וגם היא, ולכן הקשר הזה כרגע לא בשל מספיק, הקשר כרגע הוא רק לתת לך תחושה של קסם, אבל הוא לא בונה אותך, ובוודאי שלא בטוח שהיא תהיה שלך ואתה תהיה שלה לכל החיים, לטוב ולרע.

קשר אמתי של אהבה מבוסס על בנייה, על עמל, על וויתור, על נתינה, על אמון, קשר אמתי לא נבנה על אהבה ממבט ראשון וזיקוקים שיוצאים מהעיניים, זה רק מטעה, אני מאמין שכשיש בסיס יציב בגיל המתאים אז אפשר לבנות על זה קשר יציב וממושך, אבל עד אז אני מאמין שתוכל להתרכז בלבנות את עצמך וכשתגיע לגיל המתאים אז הקשר הזה יצליח.

בברכה חן