בין אדם לחברו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/10/19 14:37 ה בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

כשהייתי ילדה בבית ספר יסודי עשיתי חרם על ילדה אחרת, החברים לא דיברו איתה עד שלבסוף היא עזבה את בית הספר. מאז עברו המון שנים , קרוב ל20 שנה. לא ראיתי אותה מאז. לאחרונה זה מדי פעם עולה לי במחשבה להתנצל בפניה. שלחתי לה הודעה דרך רשת חברתית אבל ההודעה לא עברה אליה. מה ניתן לעשות?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

יש הבדל אם היית לפני גיל 12 או אחרי.

אם היית אחרי גיל בת מצווה, את צריכה לעשות כל מאמץ כדי לאתר אותה, לדבר איתה, ולהתחנן לכך שהיא תמחול לך. מי יודע כמה סבל היא עברה. אפשר גם לכתוב לה, אבל זה צריך להיות כמובן מפורט, ולא רק לצאת ידי חובה. אם זה בעייתי, אולי להעזר באנשים שסביבה.

אם היית לפני גיל מצוות, אין עלייך חובה כזאת, אבל זה בהחלט ראוי מאוד.

בעזרת ה' תזכי למחילתה ולהגיע נקיה וטהורה יותר ליום הקדוש.

גמר חתימה טובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן