בילוי עם הבעל בשנת אבל

חדשות כיפה רבני בית הלל 02/08/18 12:32 כא באב התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אבי היקר נפטר ממחלה קשה לפני כחמישה חודשים. אנו ספרדים.

בגלל מכלול של אילוצים, חלפו יותר מארבע שנים מאז שאני ובעלי נסענו לחופשה זוגית, והדבר חסר לנו מאוד. האם מותר לי לנסוע איתו לחופשה של לילה או שניים בארץ? אני נוהגת מנהגי אבלות המקובלים אצלנו, ואת החופשה המשפחתית שתוכננה עם הילדים ביטלנו השנה.

תודה רבה.

תשובה

שלום רב

אני משתתף בצערך אל אבדן אביך.

חלק מתפקיד הלכות אבלות הוא לאפשר לאדם לחזור למעגל החיים הרגיל, תוך לימוד של התנהלות החיים ללא האדם שנפטר אך עם זכרונו. חשוב לזכור שהמעגל של האבלים כולל גם את בני\בנות זוגנו ושאר בני משפחתנו. ועל כן חשוב בהחלט להקדיש להם זמן במשך שנה זו כדי שיחדיו נלמד להתנהל בחיים החדשים האלו.

אמנם באבלות של שנה אסור להשתתף באירועים חברתיים, כמו גם שמחה החורגת מהנורמה נאסרה, אך נופש עם בן הזוג (או אפילו עם המשפחה המצומצמת), או יציאה לארוחה שעיקר מטרתם הם שבירת השגרה ואגירת הכוחות ולא השמחה הפורצת אינם אסורים.

בברכה

יוסף סלוטניק

מעלה גלבוע

התשובה התקבלה מהרב יוסף סלוטניק רב מרבני בית הלל