ביטחון בהשם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/20 18:59 כ באלול התשפ

שאלה

היי, אני הילה בת 15

לאחרונה נתקלתי בקושי של מחשבות לא נעימות בראש.

1. שמעתי המון שיעורים והתחזקתי והתחלתי לבטוח בהשם שיסדר לי המצב (כמובן עשיתי השתדלות) והשלכתי עליו הכל ופשוט ניסיתי להמשיך בחיים, חלק דברים הוא סידר לי ואני מודה לו על זה כל יום, וחלק דברים שלא משנה כמה השלכתי עליו וניסיתי בכוח המחשבה לבטוח בו זה עזר לתקופה של שבוע שבועיים ואז חזר. וזה ככה כבר המון זמן בא והולך , אני לא יודעת כבר איך להיות בוטחת בהשם שבפעמים הקודמות זה חזר לי למרות שהשלכתי עליו ועזיתי את המאמצים שלי לבטוח בו מכל הלב(ניסיתי לפחות )

ולקחתי על עצמי דברים!

איך להיות בוטחת אמיתית ולדעת שבורא עולם יביא לי במאה אחוז אם בפעם הקודמת עזר לי ושוב זה חזר?

2. שמעתי את השיעורים של הרב יגאל כהן שהוא אומר כביכול "להכריח את בורא לתת לך" "אם תבטח בבורא עולם הוא חייב להביא לך וכו.." איך אני יודעת שמה שאני בוטחת ומבקשת באמת טוב עבורי ובורא עולם באמת רוצה לתת לי את זה?

3. איך אני יודעת במה אפשר לבטוח ? לדוגמא שמעתי בשיעור של הרב יגאל שסיפר שהייתה לו בעיה רפואית מסויימת ובטח בהשם וברוך ה' עזר לו ונעלמה הבעיה, ואז בסרטון אחר סיפר שעבר תאונה ומתמודד עם כאבים כל יום וכו...

ואני שואלת את עצמי למה הוא לא יכול פשוט לבטוח בקב"ה שיעבור לו ואז ייפתר מהכאבים? אני פשוט לא מבינה במה אפשר לבטוח ובמה אי אפשר לצפות מהקב"ה לעזור לי...

אני באמת רוצה להיות בוטחת בהשם, זה ממש מציל אותי לפעמים ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. אשמח לתשובה. תודה רבה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח גדול להתקדמותך הרוחנית.

אחת ההדרכות הנפלאות של הרב קוק זצ״ל היא שכדאי לעשות משהו לפני שמנסים לחזק דבר מה בעצמנו. כדאי קודם כל לברר היטב מהי אותה מידה שאנחנו רוצים לחזק.

כי לפעמים אנחנו מנסים לקדם מידה מסוימת (למשל: ענווה), וזהו רצון מצוין וחיוני, אבל אנחנו לא מגדירים בדיוק מהי אותה ענווה שאנחנו מנסים לקדם, ואז יוצא שאנחנו מקדמים עצלנות ובטלנות, שדומים לעתים לענווה, אבל הם הרסניים מאוד.

כך גם לגבי מידת הביטחון. צריך קודם כל להגדיר את מה שאנחנו רוצים לקדם. אם אנחנו רוצים להשליך על הקב״ה את הכל, ולסמוך על כך שהכל ייעשה על ידיו – זו אמנם הגדרת מידת הביטחון על פי תפישות מסוימות, אבל יכול להיות שצריך לאמץ את הדרך שהתווה החזון אי״ש.

האם אני יכול להזמין אותך ללמוד את הגדרת מידת הביטחון כאן ?

https://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=4393

ושם תראי כי מידת הביטחון אינה מבטיחה שהקב״ה יעשה את כל מה שאנחנו מצפים.

ואין פירושה שאנחנו ״ מכריחים״ את הקב״ה לעשות כרצוננו.

אלא שאנו בוטחים שהכל אפשרי. לא הכל בטוח. הכל אפשרי.

ומשם אנחנו שואבים כוחות.

ואם תרצי לדון עוד בשאלת התחזקות במידת הביטחון אחרי שתקראי את הדברים – אשמח.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן