ביטול שבועה

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 18/06/18 19:00 ה בתמוז התשעח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב יש לי בעיה:

לפני כמה ימים נשבתי (לא במישהו או במשהו) שאני לא יעשה יותר משהו...

עכשיו אני רוצה לבטל את השבועה ורציתי לדעת איך?

נ.ב: האם לשבועה שבה לא נשבעים במשהו\ משהו מתייחסים לזה כשבועה כשן נשבעים שמישהו\משהו?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה.

שבועה זה דבר חמור מאוד שיש לשקול אותו בכובד ראש. התורה מתייחסת למילים היוצאת לנו מהפה בחשיבות גדולה, עד כדי כך שמילים אלו יכולות לקחת את עולם החול הגמור ואתו להפוך לקודש. לדוגמא מותר לאדם לאכול ירקות אולם הנודר או נשבע שלא יאכל ירקות הרי הדבר אסור עליו באיסור תורה! התורה כמובן מזהירה אותנו גם על מה שאנו מכניסים לפה, כמאכלות אסורות ועוד, אולם יש להיזהר מאוד במה שיוצא, ואפילו למטרה טובה.

חז"ל אמרו הנודר הרי זה בונה במה והמקיים את נדרו הרי שהקריב על הבמה קורבן! שעניין הדבר הזה הוא שהאדם חייב להיזהר ולהישמר מאוד מאוד שלא לנדור ולהישבע.

למעשה.

צריך לברר אם בכלל מותר להתיר את הנדר הזה, היינו יש ללכת לרב שישאל מדוע תרצה להתיר את השבועה, ואם תענה שקשה לך הוא ישאל אם היית יודע שיהיה כך היית נודר או נשבע, ואם תאמר (בכנות!) שהיית נמנע מהנדר אז צריך לעשות התרת נדרים: כמו בערב כיפור או ראש השנה, עם כל הנוסח, ורק במקום שאומרים: ואיני יכול לפורטם כי רבים' יש להוסיף שבמקשים התרה על נדר מסויים שנדרת ולפרט אותו.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן