ביאה דרך אברים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 02/10/19 11:39 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א

קראתי את תשובת הרב ("יחסי אישות") מתאריך י' באלול.

כפי שהרב כתב, זו "צרת רבים". רציתי ברשות הרב להבין היטב שלא אכשל חלילה.

הרב כתב: "הלכה למעשה - ביאה דרך איברים מותרת והיא אפשרות ארעית ולא קבועה , ולכן לפרקים מסוימים ותחומים ניתן לקיים יחסי אישות בדרך זו."

מהן ההגבלות?

"לפרקים מסוימים"- האם הכוונה למס' פעמים בחודש/ בשבוע?

"תחומים"- האם הכוונה למקומות בגוף האשה?

אודה לרב על פירוט נוסף עד כמה שניתן.

ואם אפשר שאלה נוספת.

מובא ברש"י על הפס' "וישכב אותה ויענה"- שלא כדרכה.

האם ביאה שלא כדרך היא עינוי לאשה?

אשתי מסכימה לדרך זו, וחוששני שהיא מסכימה רק על מנת לספק אותי, אך זה סבל עבורה.

אודה לרב שיאיר את עיני.

שנה טובה וברוכה ותודה מראש.

תשובה

שלום רב,

" לפרקים מסוימים " : ישנם זמנים שביאה עצמה לא מתאפשרת או לא נוחה /רצויה .

" תחומים": מספר פעמים מוגבל בתקופה רצופה- אין לקיים חיי אישות באופן קבוע על ידי ביאה זו .

כמו כן מותר מדי פעם שישנו רצון / צורך לכך, את המינון יקבע הזוג.

לביאה דרך איברים יש הגבלה אחת -

אין לדחות מצות פרו ורבו ("למנוע הריון " ) על ידי כך ואפרט:

אסור לגבר לבוא על אשתו דרך איברים בימי הביוץ או סמוך אליהם, כשהיא לא משתמשת ב"אמצעי מניעה" על מנת שלא תתעבר . משום שכך הוא משחית את זרעו מחוץ למקום הביאה על מנת שלא יהיה פריון, וזוהי ממש הוצאת זרע לבטלה !. ולא דומה הדבר ליחסי אישות בזמנים האחרים שבהם מותרת הוצאת זרע לשם הנאה וקירוב בין איש לאשתו.

כל שאר הפעולות בביאה דרך איברים מותרות. כמובן, שבהסכמה ובאופן מכבד.

גמר חתימה טובה.