בחירת שם לתינוקת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/19 05:31 ג בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב,

אני עתידה ללדת בחודש הבא בת (ראשונה אחרי 2 בנים) ואני נמצאת בדילמה קשה לגבי השם.

יש שם שאני מאוד מתחברת ואוהבת והייתי מעוניינת להעניק לה אבל העניין הוא שלפני שנולדתי נולד להורי תינוק שהלך לעולמו בגיל חודש והיה בעל אותו השם.

מן הסתם עברו מאז כבר 38 שנים, שאלתי את הורי ואין להם שום התנגדות שאתן את השם בע"ה לבתי שתוולד אבל השאלה היא אם יש איסור או האם בכלל כדאי לתת לה את השם של אותו אח שלא הכרתי מעולם והלך לעולמו בטרם עת?

חשוב לי לציין שאין מדובר פה בזיכרון או הנצחה אלא על חיבור לשם עצמו בלבד שאני מאוד אוהבת.

אשמח לשמוע אם אני יכולה לתת אותו או פשוט לוותר ולחפש שם אחר?

תודה!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לידה קלה ומשמחת.

זה היותר חשוב מכל דבר אחר.

אין איסור לקרוא בשם זה, בעיקר לאור העובדה שכפי שכתבת - מדובר ברצון הנובע מעצמך ולא כהנצחה, שאז יש המפקפקים אם זה נכון לקרוא בשם כזה (אין איסור, אבל קושי).

ואם את רוצה עוד יותר להניח את הדעת - אפשר לבחור שם שני אחר ולצרף אותו לשם שאת רוצה.

כל טוב ושמחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן