בחירת שם לתינוקת בעה''ז

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 27/10/10 05:43 יט בחשון התשעא

שאלה

שלום רב,

אני לקראת לידה (יותר נכון הלידה מתוכננת לשבוע הבא).מתייעצת לגבי בחירת שם לתינוקת שתיוולד בעה"ז ביום חמישי כאשר אני רוצה שבעלי יתן שם בבית הכנסת כבר ביום שבת בעלייה לתורה כמקובל במשפחתינו.

לצערי היה מוות המשפחה במהלך חודשי הריוני עבור סבתו של בעלי שהיה מקורב אליה ביותר .להלן 2 שאלות-

1. השמות שאנו מתלבטים לגביהם:

יעל, יהל,יהלי,שני ועדי בצירוף עם שם שני .

2. שמה של הסבתא היה ביידיש שיינדלה העיברות הינו "יפה", האם העיברות נכון? האם מומלץ לקרוא בשם שני על שמה?.

בברכה

גילה

תשובה

שלום רב,
לגבי שם ראשון כל עוד זה אינו שם של מרשעת או של מישהי שנפטרה בגיל צעיר ניתן לקרוא בשם זה.
לגבי שם שני, רצוי לקרוא בשם הסבתא,והעיברות נכון.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.