בחירת שם לגיורת

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 29/12/19 22:15 א בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, אני נמצאת כרגע בתהליך גיור, אני ממש מאמינה שבחירה של שם היא מאוד חשובה במיוחד ומאפיינת את האדם. אני מרגישה כבר הרבה זמן שאני צריכה להחליף שם בנוסף להתקרבות שלי לדת, רציתי להתייעץ איתך על שני שמות שאני ממש מתחברת אליהם, נעמה או הדר. אשמח לדעת מה המשמעות שלהם לפי הקבלה ומה לדעתך יהיה הכי טוב בשבילי.

תודה רבה.

תשובה

שלום לך.

ראשית משמח מאוד להתרשם על פי שאלתך שהגיור שלך הוא לשם שמים גיור מפני הכרת הבורא ואהבת השם יתברך.

וניכר שמקויימת בך ההלכה שכתבה הרמב"ם בהלכות אס"ב פרק יג כיצד בודקין אם הגר הוא לשם שמים או הגיורת :

"...ואם אשה היא בודקין שמא עיניה נתנה בבחור מבחורי ישראל, אם לא נמצא להם עילה מודיעין אותן כובד עול התורה וטורח שיש בעשייתה על עמי הארצות כדי שיפרושו, אם קבלו ולא פירשו וראו אותן שחזרו מאהבה מקבלים אותן שנאמר ותרא כי מתאמצת היא ללכת אתה ותחדל לדבר אליה. ".

ואת צודקת בהחלט שהשם הוא המהות של האדם ומה גם בבואו להתגייר עליו לקבל שם יהודי שיהא כמו כל יהודי , חושבני שאם כבר חשבת על נעמה מדוע לא נעמי אמה של מלכות אשר עליה נאמר הפסוק שהזכיר כאן הרמב"ם ותרא נעמי כי רות מתאמצת ללכת אחריה באמור לה עמך עמי אלקייך אלקי והבינה נעמי שרות היא גר צדק לשמה לשם שמים.

והשם הדר שם נאה הוא להדר במצוות וזה מה שעשית עזבת את עמך ובאת לחסות בצל כנפי עם ישראל.

לכן חושבני שנעמי או הדר או רות שהיתה הגיורת המופלאה אלו שמות ראויים ביותר.

ויהי רצון שתזכי להשלים את הליך הגיור בהצלחה ולהתגייר כהלכה ולהקים בית בעם ישראל לשם ולתפארה.

בהצלחה רבה.