בחירת שם לגיורת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/12/19 09:12 כד בכסלו התשפ

שאלה

היי אני עכשיו נמצאת בתהליך הגיור ואני צריכה להוסיף שם לשם הקיים שלי או לשנות אותו.

שמי אליזה צ'יטייב - ELIZA מאוד חשוב לי שההגיה של השם תהייה נכונה(אני רוצה להדגיש ששמי הוא אלי- האל שלי והתוספת זה , ולא עליזה מהמקור שמחה ועליזות)

אני מעדיפה להוסיף שם לשם שלי.

אליזה זה אלישבע.

נולדתי ב יד בניסן התשסא בערב פסח.

חשבתי להוסיך לשם שלי את אחד מהשמות שרה, חוה, אלה, נגה, גפן, נעמי, אור, אורי, אוריה.

אשמח ליעוץ.

תשובה

כל השמות מצויינים, למה שלא תקחי את מה שהוא הפירוש של השם שלך לדברייך וגם דומה בצליל? כלומר "אלישבע"!

לגבי השם "אלה" הדיינים לא כ"כ יתלהבו ממנו ואם את בוחרת בו תצטרכי להתעקש....