בחירת סנדק

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/09/19 22:18 טז באלול התשעט

שאלה

היי רציתי לשאול לגבי בחירת סנדק. אני ובעלי דתיים ובעה אמורה ללדת בן ראשון .

יש לנו קצת ויכוח לגבי הסנדק .

הייתי רוצה שאבא שלי שמעולם לא היה סנדק את הכבוד להיות סנדק הבעיה היא שאבא שלי אינו אדם השומר תורה ומצוות כלל . ולכן זה מפריע לבעלי שאבי יהיה הסנדק .

קודם כל אשאל מה יותר חשוב לכבד את אבי שיהיה סנדק או לא כי הוא אינו שומר תורה.

ושאלה נוספת היא בעלי רוצה שאבא שלו יהיה סנדק כי אבא שלו אדם שומר תורה ואני אמרתי אם אבא שלי לא, גם אבא שלך לא, כדי לא לפגוע באבא שלי.

האם זה נכון לנהוג ככה ?

ואז סיכמנו פשוט שאולי הרב שלו יהיה הסנדק . האם נכון לנהוג ככה? אשמח לתשובה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

נוהגים לכבד את אבי האבא להיות סנדק בבן הראשון, ואת אבי האם בבן השני.

בכל אופן, לא וכדאי להיכנס בדבר כזה למחלוקת ביניכם.

ברכה והצלחה

ובשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן