בדיקת חמץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/20 17:00 ח בניסן התשפ

שאלה

שלום רב,

עזבנו את הבית לפני כשבוע בד' בניסן ע"מ לעשות את ליל הסדר בבית הוריה של אשתי וכדי לא להיתקע בבית שלנו במידה ויחמיר הסגר.

לא עשינו בדיקת חמץ (לא חשבנו שניתן לעשות לפני ליל י"ד בניסן).

אין לנו חמץ גמור בבית (רק קטניות שאותן נמכור לפני פסח)

אין בכוונתנו לחזור אלא לאחר הפסח.(ובכל מקרה לאחר שתהיה הקלה ניכרת בסגר)

יש בעיה לחזור לבית מאחר ואנו חוששים שיחייבו אותנו לחזור לבית שלנו בגלל החמרה בסגר.

א. האם ניתן לעשות ביטול חמץ גם בלי בדיקת הבית שלנו?

ב. האם ניתן לעשות טקס בדיקת חמץ במכונית שלנו ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום

א. אמנם התחייבתם לעשות בדיקת חמץ כשיצאתם מהבית, אבל אם לא עשיתם, יש מספר אפשרויות. 1. לבקש משכן שיכנס ויבדוק ויברך במקומכם, ואתם תאמרו את הנוסח של הביטול ׁ(וגם בבוקר). אם השכן גר ממש קרוב אליכם הוא יכול לברך על ביתו וכשיגמור יכנס מיד לביתכם ויבדוק בלא ברכה. 2. יש היום מקומות שעושים מכירת י"ג, כך שהבית נמכר לגוי לפני יד בניסן ולא חלה עליו חובת בדיקה. אפשר לחפש באינטרנט אתרים שעושים מכירת יג.

ב. אפשר להכנס לבית בחוה"מ אבל צריך לדאוג שהחמץ יהיה מוסתר וכדו'.

ג. יש חובה לבדוק את הרכב, אבל לא מברכים על כך, מכיוון שנאמר ביתך.

בניסן נגאלו ישראל ובניסן עתידין להגאל

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן