בדיקת חמץ כשאבא יוצא מהבית כמה ימים לפני פסח

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/04/19 22:17 ט בניסן התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

אני חוזרת בתשובה בבית חילוני לכן השנה אני דואגת שהבית יהיה כשר כהלכה לפסח

אני ומשפחתי נוסעים לחג ראשון במפוצל

ביום רביעי אבא שלי ואח שלי נוסעים ובשישי אמא שלי נוסעת וכנראה שאני אסע עם אמי

אבל השאלה היא אם מותר להקדים את זמן בדיקת ושריפת חמץ? נגיד שהבדיקה תיעשה ביום שלישי בלילה והשריפת חמץ תיעשה ביום רביעי בבוקר (אני מעדיפה ככה מכיוון שאח שלי חוזר בשאלה לכן כשהיה דתי הוא ידע יותר את ההלכות ומה צריך לעשות)

תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה,

מקווה שהבנתי את שאלתך.

מעיקר הדין, בלילה לפני שעוזבים את הבית צריך לבדוק את החמץ ולבער אותו.

אם בודקים לפני הזמן לא מברכים על הבדיקה.

ולכן אם את נוסעת בערב החג, עדיף שתבדקי את עם אמך בברכה ולמחרת תבערו את החמץ כדין. אפילו שאביך לא יהיה שם.

את יכולה ללמוד את ההלכות של בדיקה וביעור חמץ. זה לא מסובך. וככה ותקיימי את ההלכה כראוי.

בהצלחה רבה

הלל מרצבך