בדיקת חמץ וביעור חמץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/20 16:52 ח בניסן התשפ

שאלה

שלום וברכה כבוד הרבנים,

בבדיקת חמץ, בצאת הכוכבים, ביום שלישי, האם אני חייבת לפזר פירורים כדי למצוא אותם בבדיקה? אם הכל יהיה נקי ולא אמצא חמץ, זו תהיה ברכה לבטלה בבדיקת החמץ?

לגבי יום רביעי בבוקר, אם לא יהיה לי חמץ ברשותי, האם חל עליי חיוב לבער חמץ במקרה כזה?

ואת הנוסח עליי לומר גם כאשר לא יהיה ברשותי חמץ לבער?

תודה רבה, תבורכו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אין חובה להניח, ואפילו אם לא תמצאי זה לא ברכה לבטלה. זה מנהג חשוב. וראוי לעשותו, אבל אם אין באפשרותך לעשותו אפשר לבדוק בלא פתיתים.

ב. אם אין חמץ, כגון שכבר זרקת לפח וכדו' אומרים את הנוסח בבוקר לפני סוף זמן אכילת חמץ.

בניסן נגאלו ישראל ובניסן עתידין להגאל

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ