בגד ים לא צנוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/06/19 22:44 ג בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

בקרוב אני נוסעת לבית מלון ותהיה שם בריכה, ובגלל שאני רוצה להתקרב יותר לקב"ה אני רוצה לשאול, איזה בגד ים מותר ללבוש ומהו הגבול? מקצת חיפושים באינטרנט מצאתי שמחוץ לבריכה/בחוף צריך לבוש צנוע כמו תמיד, אבל כשנכנסים למים רק רצוי (אבל שלא יהיה חושפני מדי), ואני לא מבינה- מה עליי לעשות? האם זה נכון?

הבגד ים שלי הוא חולצה מעל המרפקים וטייץ עד הברך. לקנות חדש? מה המינימום (כי אולי יהיה לי קשה להחמיר כרגע)?

אני קצת מבולבלת, אשמח לשמוע תשובה מפורטת של כל עניין אורך בגד הים בבריכה, ועל הנושא בכללי.

תודה רבה!

תשובה

שלום.

המשמעות של צניעות בעניין זה היא להתלבש בהתאם למקום. כלומר, ברור שכשמתקלחים מורידים בגדים, כי כך מתנהגים במקלחת. אבל בשאר הבית לא מסתובבים בלי בגדים.

אותו דבר לגבי בגד ים. אפשר להיות בבריכה ובים בבגד ים שמקובל אצל נשים צנועות, ולא בבגד ים שאצל נשים דתיות נחשב חושפני, והוא מיועד להבליט את הגוף ולגרום שיסתכלו עליו.

אני מבין שהבגד ים שאת מתארת נחשב צנוע.

כמובן, כל זה מדובר כאשר הרחצה במקום נפרדת, ולא במקום שיש גם גברים.

לגבי נוכחות של מציל גבר - בוודאי שעדיף להיות במקום בו יש מצילה ולא מציל. אולם אם אין אפשרות כזאת, מותר להיות שם, ומחוץ למים יש להסתובב בצניעות.