בגדים חדשים בשלושת בשבועות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/07/19 10:58 כה בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

השאלה שלי מחולקת ל-2 באותו נושא (אני ספרדי ד"א):

1. במידה והזמנתי לפני שלושת השבועות ביגוד מחו"ל, והוא הגיע היום, לפני חודש אב אך בשלושת השבועות, האם אפשר לברך שהחיינו? במידה ולא, האם אפשר בינתיים ללבוש בלי לברך שהחיינו, ובראש חודש או בשבת לברך שהחיינו?

2. האם מותר לקנות בגדים בידיעה שעד שהמשלוח יגיע זה יהיה אחרי תשעה באב? או שגם את ההזמנה עצמה יש לבצע אחרי תשעה באב?

תודה ושבוע טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

1. אם זה בגד חשוב שמברכים עליו שהחיינו, צריך לחכות איתו לאחר תשעה באב (מכיון שהשבת הקרובה היא כבר בתוך חודש אב).

אם זה לא בגד חשוב שמברכים עליו שהחיינו, אפשר ללבוש אותו עד שבוע שחל בו תשעה באב (והשנה אין)

2. מותר לקנות השבוע, מכיון שאת ברכת שהחיינו ממילא תברך רק אחרי תשעה באב

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן