אשה יכולה לקנות תפילין וטלית?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/01/20 14:36 כג בטבת התשפ

שאלה

היי ושלום כבוד הרב.

רציתי לדעת האם אני כאישה יכולה לקנות לבן זוג שלי מתנה ליום הולדת תפילין וטלית.

בזמן האחרון הוא מתקרב יותר לדת מבחינת תפילות מצוות ובעזרת ה אזכה להחזיר אותו בתשובה שלמה לפני אבא שבשמיים

תפילין וטלית זה חלום שלו לקנות אך מכוון שקצת יקר זה תמיד נדחה

רציתי להפתיע אותו ולקנות לו את זה מתנה

האם מותר לאישה לקנות לגבר?

תודה רבה

תשובה

שלום רב.

מאוד משמח ומרגש לראות איך הענין הקדוש הזה של טלית ותפילין נמצא בראש מעייניך ואת מבינה שזו מתנה נפלאה.

ברור שאת יכולה וזו מצוה גדולה מאוד לקנות מתנה כזו שאין ערך ודמיון לה בכל עניני העולם

וגם אם היה ויהיה לך הרבה כסף והיית קונה לו את הרכב המפואר ביותר בעולם מתנה זו אינה דומה בכי הוא זה למתנת הטלית והתפילין.

ואינני ממציא את הדברים מדעתי הנה סיפור נפלא מהתלמוד ירושלמי מסכת פאה פרק א:

"וחד אמר כהדא רבי אבא אבוי דרבי אבא בר מרי בשם ר' אחא כתוב אחד אומר משלי ח יא וכל חפצים לא ישוו בה וכתוב אחד אומר שם ג טו וכל חפציך לא ישוו בה חפצים אלו אבנים טובות ומרגליות חפציך אלו דברי תורה דכתיב ירמי' ט כג כי באלה חפצתי נאם ה'.

ארטבון שלח לר' הקדוש חד מרגלי טבא אטימיטון א"ל שלח לי מילה דטבא דכוותה שלח ליה חד מזוזה א"ל מה אנא שלחי לך מילה דלית לה טימי ואת שלחת לי מילה דטבא חד פולר א"ל חפציך וחפצי לא ישוו בה ולא עוד אלא דאת שלחית לי מילה דאנא מנטיר לה ואנא שלחי' לך מילה דאת דמך לך והיא מנטרא לך דכתיב משלי ו כב בהתהלכך תנחה אותך וגו' ".

הגמרא אומרת שאין חפץ בעולם ששווה לחפץ של תורה ומצוה ומספרת שארטבן שלח לרבי אוצר אבנים טובות ויקרות ורבי שלח לו מזוזה , אמר לו ארטבן שלחתי לך כזו מתנה יפה וכבודו שולח לי קלף כתוב?

אמר לו רבי אתה נתת לי מתנה שאני צריך לשמור עליה אני שלחתי לך מתנה שתשמור עליך.

הטלית והתפילין זו הברכה הכי גדולה בעולם שאת יכולה להעניק לבעלך.

ואין שום בעיה שאשה תקנה זאת רק שיש בעיה היכן לקנות וממי לקנות וזו לא רק בעיה של נשים אלא גם של גברים שאינם יודעים היכן לקנות .

כי ברוך השם יש תפילין מהודרות מאוד בימינו אבל חלילה יש גם תפילין מזוייפות ולכן כדאי שתתייעצי עם רב קרוב משפחה שיעזור לך לקנות את התפילין המתאימות .

והנני מברך אותך על היוזמה הנפלאה והברוכה הזאת

מנשים באוהל תבורכי ותראו דור ישרים יבורך קומי אורי ותחזקי את בעלך בדרך הישר והקדושה וראו בנים ובנות בשמחה וטוב לבב אמן.