ארמי אובד אבי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/09/18 21:04 ח בתשרי התשעט

שאלה

מצד אחד נאמר: ארמי אובד אבי ... שביקש לבן לעקור את הכל", ומצד שני אומר לבן וַיַּעַן לָבָן וַיֹּאמֶר אֶל יַעֲקֹב הַבָּנוֹת בְּנֹתַי וְהַבָּנִים בָּנַי וְהַצֹּאן צֹאנִי וְכֹל אֲשֶׁר אַתָּה רֹאֶה לִי הוּא וְלִבְנֹתַי מָה אֶעֱשֶׂה לָאֵלֶּה הַיּוֹם אוֹ לִבְנֵיהֶן אֲשֶׁר יָלָדוּ הרי שלא היה בכוונתו להורגם ?

תשובה

אז הוא אמר, אז מה? זה לא אומר שהוא באמת התכוון לזה.

הוא גם אמר "לָמָּה נַחְבֵּאתָ לִבְרֹחַ וַתִּגְנֹב אֹתִי וְלֹא-הִגַּדְתָּ לִּי וָאֲשַׁלֵּחֲךָ בְּשִׂמְחָה וּבְשִׁרִים בְּתֹף וּבְכִנּוֹר." ואנחנו יודעים שזה לא בדיוק מה שהוא היה עושה אם יעקב היה אומר לו מראש.