ארטיק בשבת | שינוי חום בתנור בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/20 00:38 כה באייר התשפ

שאלה

בס"ד

שבוע טוב הרב! תודה רבה על כל השאלות והתשובות המחזקות, מאוד עוזרות לי ולאחרים!

א. באיזה אופן מותר לפתוח ארטיק בשבת כאשר על העטיפה שלו יש אותיות?

ב. האם מותר בשעה שהתנור כבוי והשעון שבת כבוי לשנות טמפרטורה (אפילו ל0) ולשנות מצב של התנור?

תודה רבה:)!

תשובה

לשואל שלום, תודה רב על החיזוק. תבורך מפי עליון.

א. להשתדל שלא למחוק אותיות, בין האותיות מותר. וכל זה לכתחילה, אבל אם פתח וקרע אותיות, לא עבר על שום איסור כיוון שלא התכוון לפעולה, ואין וודאות שהיא תתרחש.

(מקור: רמ"א סימן שמ סעיף ג | ט"ז שם | שמירת שבת כהלכתה פרק ט אות יג- תלוי מהדורה | ילקוט יוסף שיד יט)

ב. להגביר את החום אסור, כיוון שזה הדלקה בגרמא. הכוונה לפעולה שלא מתרחשת באופן ישיר אלא לאחר זמן. להנמיך את הטמפ' מותר כשהתנור סגור, ויש לעשות זאת בשינוי מפני איסור מוקצה.

בהערת אגב, יש לברר היטב את דין חימום מאכלים בתנור בשבת עצמה.