אנשים שלא מאמינים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 08/08/18 16:19 כז באב התשעח

שאלה

שלום, אני נתקלתי היום במקרה של אדם דיי קרוב שאני מכירה ונפתחה שיחה על הדת ועל האמונה והמשיכה בכך שאותו האדם מתחיל לקלל את הקדוש ברוך הוא ולזלזל בדת. לא ידעתי מה לעשות איך לענות ומה להגיד, כל כך הרבה שאלות הופנו אליי כמו תקיפה, ניסיתי לענות בצורה הכי יפה שיש אך לשווא. הייתי שמחה לדעת מהי הצורה הטובה ביותר לענות לאדם כזה כך שתכבד בסופו של דבר את שני הצדדים?

תשובה

שלום וברכה,

הדרך הכי מועילה היא לפתוח ספר וללמוד יחד, ולהעלות נושאים ברומו של עולם. רק כאשר מכירים את דרכה של תורה ניתן להיפתח לאט לאט.

כמובן, שאין צורך להיכנס לנושא, אם השנאה בשלב זה רבה

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה