אני

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 18/08/19 09:20 יז באב התשעט

שאלה

שלום

אני בחור בן 47,הבריאות שלי לא משהו אחרי תאונת עבודה.

גם השינה ככה ככה.

יש לי המון קשיים והמון מחשבות על העבודה שלי ועל כסף לפרנס את משפחתי.

סובל ממשפחת אישתי,לא מסופק מכלום.

אין עזרה ממשפחה וחברים ,האמונה אצלי באה והולכת (מעשי).

יש געגועים לעבר הלא רחוק כלכך,פחד מהעתיד וההווה שלי מוזר הרבה מצבי רוח.

רוצה זמן עם בניי ביתי לא מוצא ושיש לא איכותי.

אמא שלי אלמנה ורחוקה יש הרבה כאב וגעגועים לאבא שלי שנפטר ולעבר.

לא יכול לתכנן זמן אפילו בשבילי להרגע ולהתרענן.

מפוזר ולא יודע מה לעשות עם חיי.

בבקשה איזו תפילה ואיזה צעדים עליי לעשות?

תשובה

שלום רב.

א.תפילה היא תמיד דבר טוב.

אני מציע שתניח תפילין כל יום( תגיד קריאת שמע לפחות ) תקרא תהלים ותתפלל על הצרכים שלך. השיח עם הקב"ה הוא משמעותי.

כמו כן להתחזק בקיום מצוות , זה יכול לסייע לך " בהתארגנות " רוחנית.

ב. יש לפנות לטיפול פסיכולוגי /פסיכיאטרי או אימון אישי על מנת לקבל כלים שיעזרו לך לרומם את עצמך מתוך הכוחות שיש בך.

ג. לפנות לייעוץ רפואי על מנת לחזק אותך בריאותית בשינה וכו'

ד. למצוא חבר שיכול להיות אוזן קשבת. עצם השיתוף נותן המון .

אני מברך אותך בבריאות איתנה ושמחה.