אני טרנסג'נדר ג'נדרקוויר

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 24/05/19 18:49 יט באייר התשעט

שאלה

אני טרנסג'נדר ג'נדרקוויר ואני כבר מניח תפילין אבל עוד לא בר מצווה קשה לי להתפלל בגלל זה אני יכולה להתפלל שחרית יום יומיים לבד קשה לי להתפלל לפחות כרגע עם כולם כי אני בבלבול בזהות המגדרית ?

תשובה

שואל נכבד.

קראתי את שאלתך אתה מתאר את עצמך כזכר כלומר אתה בן "ואני כבר מניח תפילין" וכותב אחר כך בלשון נקבה "בגלל זה אני יכולה להתפלל שחרית".

נכנסתי לוויקפדיה להבין מה פירוש התואר שאתה מכתיר בהם את עצמך.

הנני עונה לך על פי המידע שקראתי שם אם הוא מדויק.

שם כתוב שיש אנשים שמצד אחד הם מרגישים כמו איש ומצד שני הם מרגישים כמו אישה עוד כתוב שם שהדבר אינו מחייב שישנם סימנים גופניים לאיש זה כי הוא יכול להראות כמו איש לכל דבר אבל הוא מרגיש נפשית פעמים שהוא איש פעמים שהוא אישה.

אם מדובר שאתה בעל סימנים גופניים שיש לך גם סימני איש וגם סימני אישה זהו הנקרא אנדרוגינוס ויש פרטי הלכה המיוחדים לכך בגמרא ובשולחן ערוך למשל מסכת ראש השנה כ"ט וכן במסכת יבמות פ"א וברמב"ם בהלכות איסורי ביאה פרק א הלכה ט"ו וזה מצב מאוד מיוחד ואיני יודע אם הוא קיים בכלל בימינו ואיני נכנס לפרטי ההלכה הן מצד הצניעות והן מצד שכמדומני אצלך אין המצב כך.

ובהנחה שאתה בן לכל דבר ואולי מרגיש כמו בת מבחינה נפשית רגיש יותר קול דק יותר וכדומה אזי חשוב שתדע שאתה בן לכל דבר וענין.

הרי גם באנשים רגילים אתה מוצא שינויים כמו איש שהוא צעקני יותר ואחד עדין יותר וכשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות.

אל תתבלבל ואל תכנס למבוכות שהתחדשו בימינו לצערנו הקדוש ברוך הוא ברא בנים וברא נקבות וככה העולם בנוי.

צריך להאמין ולדעת שכל מה שעושה הקדוש ברוך הוא עמנו הוא לטובה ואין צורך להלחם ולשנות את הטבע למרות שאני מאמין לך שאתה מרגיש חצוי במובנים מסויימים.

חשוב שתהיה שלם עם עצמך ואל תלך בדרך זו שיומיים אתה בן ומניח תפילין יומיים אתה בת ולא מניח .

הפיצול הזה אינו טבעי ואיננו בריא.

אבל לא די בזו ישנם שני דברים חשובים שלדעתי עליך לעשות להתפלל להשם יתברך בכל יום שיסייע לך להיות אתה ולא זולתך.

והדבר השני אני חושב שהנך צריך ללכת לפסיכולוג ירא שמים שיסייע לך .

יתכן והוריך יודעים יתכן שאינם יודעים.

לדעתי חשוב שתשוחח עמם על כך והם יסייעו לך ויכוונו אותך לפסיכולוג ירא שמים.

ויהי רצון שכל הספיקות יעלמו ותהא דרכך סלולה וברורה באמונה שלימה ובשמחה ואין שמחה כהתרת הספקות.