אני בהריון!! ואבודה!!

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/01/19 23:22 יא בשבט התשעט

שאלה

טסתי לארה"ב לנסות את מזלי, עבדתי בעגלות והכרתי אמריקאי נוצרי.

הייתי על תקן תיירת ובדיוק נגמר לי זמן השהות שם (חצי שנה) וחזרתי לארץ.

המשכנו להיות בקשר יום יום של טלפונים והודעות מהצד שלו.. אמר שהוא אוהב אותי וגרם לי להתאהב גם.

הזמנתי כרטיס בפעם השניה וטסתי שוב אחרי חודשיים. בשדה התעופה נתנו לי שהות של חודש רק, והפתרון היחיד שאוכל להישאר זה חתונה.

הייתי בטוחה שישמח מרוב כל השיחות שהיו לנו על הנושא.

חשוב לציין שהוא גרוש טרי ולגרושה יש ילדה שהוא גידל אותה ומטורף עליה. הוא ניסה לחזור אליה מספר פעמים אמר והיא לא היתה מעוניינת. אז המשיך בחייו ואז הכרנו. אמר לי שאין לו שום רגש אליה עוד רק לילדה מתגעגע.

וחשבתי אוקיי.. לגיטימי הוא גידל אותה 5 שנים היא היתה קוראת לו אבא.

רק אחרי שבועיים סיפרתי לו שאני צריכה להתחתן או שעליי לחזור לארץ

הוא אמר לי שהוא יתחתן איתי אבל לפני זה הוא צריך להתקשר לגרושה שלו כדי לדעת מה קורה עם הגירושים.

הוא התקשר אליה והוא דיבר אליה כל כך יפה שפשוט התפוצצתי מקנאה.

הוא ביקש ממנה שתשלח לו תמונות של הילדה שלה ושהוא התגעגע אליה בטירוף.

מפה לשם.. הם המשיכו להתכתב ולהתכתב בהתחלה הוא הסתיר את זה ממני עד שהגיע הרגע שכבר לא עניין אותו כלום

הוא הלך להיפגש איתה והיה נשאר לישון אצלה ופשוט השאיר אותי לבדי אצלו בדירה

אחרי כמה ימים גיליתי שאני בהריון והוא רצה את ההריון בהתחלה הוא בכוונה עשה את זה.

ומאז שחזר אליה פשוט הכל נגמר. הוא השפיל אותי ליד חברים שלו בכך שדיבר איתה ולא הפסיק לדבר עליה. הרגשתי בודדה, עצובה ושעולמי חרב עליי

אמרתי לו שיחכה עד שאחזור לארץ בשביל לחזור אליה אמר לי בסדר, וזה לא עניין אותו הוא שכב עם שתינו באותו הזמן.

אמר שאוהב אותי אך מסתבר שעדיין מאוהב בה.

אמרתי לו שאני בהריון והוא רוצה שאני אפיל.

הוא מתעקש על כך עד היום. מתחנן אליי שאפיל את התינוק

אני כבר חזרתי לארץ .. והוא שולח לי הודעות של תחנונים שאפיל כי אם לא האקסית שלו לא תחזור אליו ושהוא בדיכאון וסטרס.

אמרתי לו שאביא את הילד בכל מצב... אבל האמת היא שאני מפחדת. אף אחד לא יודע על כך. אני עצובה ובודדה לא יודעת איך אספר את כל זה ואם בכלל.

אני מרגישה אומללה ומושפלת שרק חושבת ומדמיינת מה יהיה עליי ועל התינוק התמים .

מה עליי לעשות? אני רוצה את הילד אך מפחדת להישאר לבד כל החיים

תעזרו לי בבקשה !!!

תשובה

שלום וברכה,

זהו בהחלט סיפור קשה ומורכב.

באמת חבל כך להתחיל משפחה עם ילד שיוולד למציאות לא קלה.

הילד אם הוא יוולד הלכתית הוא יהודי לכל דבר, אך אין ספק שהוא נכנס לחיים מורכבים כשאביו מתנהג באופן לא מוסרי.

את מן הסתם היית רוצה להקים משפחה נורמלית ופשוטה, של אבא, אמא וילדים.

אין ספק שחשוב לך שבן זוגך יאהב אותך ורק אותך, ולא יבגוד במקביל עם אישה נוספת.

ולכן את ממש זקוקה לעזרה דחופה כיצד לפעול.

נושא ההפלה הוא גם נושא לא פשוט שדורש התייחסות הלכתית נפרדת, ותלוי בגורמים שונים.

קשה מאוד, בשאלת אינטרנט לענות לכזו שאלה מבלי להכיר את הנפשות בפועל.

מכיוון שצריך להכיר אותך כדי לשבת אתך ולהכיל את הדברים, אני מציע לך לשוחח על כך בשיחה עמוקה עם מישהו שמכיר אותך היטב, ואת יכולה לסמוך עליו.

באופן זה תוכלי לקבל את ההחלטות הנכונות בזמן המורכב הזה.

ולכן, אבקש שלא תקבלי החלטות פזיזות אלא תשבי עם מישהו שאת סומכת עליו, תספרי לו את כל הסיפור ותקבלי החלטה כיצד את ממשיכה מכאן הלאה.

בהצלחה רבה

הלל