אמרה על התפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/18 22:16 ט בחשון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני זוכר שיש אמרה שחז"ל אמרו (לא זוכר את הניסוח המדוייק):

"צריך אדם לשנות משהו אחד בתפילתו בכל יום כדי שלא יראה עליו משא וטורח"

האם תוכל להפנות אותי למקור של אמרה זו?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

משנה מסכת אבות פרק ב

(יג) רַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר, הֱוֵי זָהִיר בִּקְרִיאַת שְׁמַע (וּבִתְפִלָּה). וּכְשֶׁאַתָּה מִתְפַּלֵּל, אַל תַּעַשׂ תְּפִלָּתְךָ קֶבַע, אֶלָּא רַחֲמִים וְתַחֲנוּנִים לִפְנֵי הַמָּקוֹם בָּרוּךְ הוּא, שֶׁנֶּאֱמַר (יואל ב) כִּי חַנּוּן וְרַחוּם הוּא אֶרֶךְ אַפַּיִם וְרַב חֶסֶד וְנִחָם עַל הָרָעָה. וְאַל תְּהִי רָשָׁע בִּפְנֵי עַצְמָךְ:

ובירושלמי ברכות לד

ר' אחא בשם ר' יוסי צריך לחדש בה דבר בכל יום אחיתופל היה מתפלל שלש תפלות חדשות בכל יום אמר ר"ז כל זמן דהוינא עביד כן הוינא טעי לית לך אלא כיי דמר רבי אבהו בשם ר"א ובלבד שלא יהא כקורא באיגרת רבי אליעזר היה מתפלל תפלה חדשה בכל יום רבי אבהו היה מברך ברכה חדשה בכל יום .

מכאן שאדם צריך לחדש בכל יום בתפילתו שלא תהא קבע אלא תחנונים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ