אמנות והלכה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/11/18 22:57 ז בכסלו התשעט

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני חייל שנמצא בתהליכי התחזקות שבא מרקע מסורתי חילוני אך חוויתי שינוי בעצמי וברצוני לחזור בתשובה.

לפני שהיה הדבר, הייתי אדם מאוד רודף הצלחה , אך החיבור לרוח ולאמונה שלי גרם לי להבין כמה חומרי הייתי.

דבר אחד רציתי לברר - השם חנן אותי ביכולות ציור ורישום שתמיד אהבתי לעשות בהם שימוש. לכן שאלתי היא :

1. יש בעיה הלכתית עם אמנות ולמידתה לשם מקצוע? אני שוקל ללמוד אנימציה בעתיד לשם התפרנסות מכך.

2. תמיד רציתי לצייר קטעים ודמויות מהתנך. זה משהו שמאוד מושך אותי. אפילו לעשות סרט (כמו יציאת מצרים אם שמעת) או קומיקס על סיפורי התנך בעתיד לנוער שיחבר אותו לתורתינו:) האם הדבר מותר או יש בעיה מבחינה הלכתית? תודה מראש כבוד הרב:)

תשובה

שלום

אשריך על בחירתך הטובה לשוב אל עצמך ואל אביך שבשמים.

1. עם האמנות לכשעצמה אין שום בעיה. אדרבה, אם אדם משתמש בכישרון שה' חנן אותו בו כדי להתפרנס, וקל וחומר אם זה לעבוד את ה', זה דבר מבורך ביותר.

כמובן, שזה צריך להיות בהתאם להלכה, כלומר, אם זה בתחום האנימציה, לא לצייר חלילה דברים לא צנועים.

2. אין בעיה לצייר את סיפורי התנ"ך, אבל לצייר ממש פנים של דמויות ידועות מהתנ"ך זה יכול להיות בעייתי, כיון שאין לנו שום מושג איך הם נראו, ואז היצירה בעצם לוקחת את הדמויות העליונות ונשגבות הללו, ונותנת להם פנים אנושיות לפי הדמיונות שלנו, מה שכנראה יקטין אותן בהרבה ממה שהיו באמת, וזה כמובן משפיע על מי שצורך את אותה אומנות.

בהצלחה רבה

עלה למעלה עלה