אמירת שם השם בלב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/09/19 17:10 יג באלול התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום,

רציתי לברר בנוגע לשני דברים שאינני בטוחה בהם לגמרי ואשמח לקבל תשובות בבקשה:

1. האם ניתן להגיד את שמות השם בלב? כנ"ל לגבי שם השם המפורש. למשל בזמן מחשבה מסוימת, או כשמבקשים או מודים על משהו בלב.

2. לגבי ברכות- ניתן להגיד כאשר מברכים את שם השם בקול? למשל בברכת הדלקת נרות שבת או בברכת הדלקת נרות חנוכה? ברוך אתה אדוני אלוהינו מלך העולם... אדוניי זה אחד משמות השם האם ניתן להגיד בקול כאשר מברכים? שמתי לב שבברכת הדלקת נרות חנוכה למשל אומרים בקול.

3. ועוד שאלה שעלתה בעקבות השאלה הקודמת: אם מותר לכתוב את שם השם? כי כתבתי מקודם כדי לתת דוגמא

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

במציאות של ימינו אנו לא אומרים שם מפורש ואפילו לא לחשוב אלא שם אדנות רגיל כפי שאנו אומרים בברכה ובתפילה. היו תקופות שהגו והיו מקובלים שעשו כן אבל בימינו אין להגות ולא לחשוב ולא לכתוב שמות.

שבת שלום

יהןדה הלוי עמיחי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן