אמירת קדיש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/20 21:37 כה בתשרי התשפא

שאלה

אני נמצא בבידוד האים יש אפשרות להתפלל בזום ולומר קדיש לזכר אימי שנפטרה לפני חודש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה אנחמך על פטירת אמך, מן השמים תנוחמו.

א. ראוי לבקש מאדם שמתפלל כל יום שיאמר קדיש לעילוי נשמת אמך (תמסור לו את השם של האמא ז"ל).

ב. יש פוסקים שאדם יכול לשמוע את התפילה בזום ולענות עם המתפללים אמן וברוך שמו, וכן לענות לקדושה ולהגיד יג מדות (לאחר ר"ח מרחשוון). אמנם יש הרבה שחלקו על כך וסבורים שאין אפשרות כזאת. אבל לעניין עניית אמן אפשר להקל.

בריאות איתנה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ