אמירת קדיש למאושפז בבית חולים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/12/19 07:32 ד בכסלו התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב

אני נמצא בשנת אבל על אבי ז"ל ואני צריך לעבור ניתוח עוד שבועייםהמצריך אשפוז יומיים בבית חולים

ולא אוכל להתפלל את כל התפילות במניין ולומר קדיש,כיצד עליי לנהוג?

בברכה

אפרים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, רפואה שלמה, ותנוחמו מן השמיים.

אם לא ניתן לומר קדיש - אז זה מצב של אונס.

נהוג שמבקשים מקרוב אחר לומר את הקדיש, ואם לא - 'שוכרים' מישהו שבכל מקרה אומר קדיש, ומבקשים ממנו לכוון גם על קרובנו.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן