אמירת יג מידות ביחיד

חדשות כיפה רבני כושרות 15/08/19 11:44 יד באב התשעט

שאלה

ב"ה

התבלבלתי בפעם הקודמת ששאלתי. כתבתי בטעות עיקרים. השאלה : מדוע אסור לומר י"ג מידות של הקב"ה (אל רחום וחנון ארך וכו'), בבית ??

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יג מידות רחמים זו תפילה ציבורית, לא פרטית, ולכן היא צריכה להאמר בעשרה.

הגמרא אומרת שגם כשהקב"ה לימד את משה את התפילה הזו הוא "התעטף כשליח ציבור".

מי שמעוניין לאומרה ביחיד יכול לקרוא בטעמים כדרך קריאה בתורה.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן