אמירת הלכה לא נכונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/01/20 11:06 יג בטבת התשפ

שאלה

שלום לפני שלושה חודשיים טסטי לפולין ואמרתי והיה לנו מלון עם חדר על כרטיס מגנטי אז אני וחבר שלי ששומרים שבת השתמשנו בחבר יהודי שיעזור לנו להפעיל את הדלת עכשיו אנחנו יודעים שעשינו חטא שהשאלה שלי היא אנחנו אמרנו ועוד בנות ששומרות שבת שיעשו את זה כי אין להם איך לפתוח את החדר לא חשבנו על גוי שבת השאלה היא האם אני צריך עכשיו ללכת אליהם להגיד להם שזה טעות וזה אסור הדילמה שלי היא שהילדות האלה חברות טובות של אחותי וכנראה הסיפור הזה יגיע אליה ומשם להורים שלי והם יכולים לכעוס עליי השאלה שלי היא האם עדיין כדיי לי להגיד את זה להם או שאני פטור יום טוב

תשובה

שלום וברכה

באופן עקרוני, אם אנחנו גורמים למישהו להיכשל בהלכה לא נכונה – בוודאי שאנו צריכים לתקן אותה, ולא לחשוש לשיקולים אחרים, כמו חוסר נעימות וכדו׳.

גם כרבנים, כאשר אנו טועים בהלכה, אנחנו חייבים לתקן את הדברים, ולומר שטעינו, כדי שלא להכשיל אחרים, גם אם זה לא נעים, או עלול לפגוע.

אמנם, במקרה הזה יש מעט מאוד רבנים המתירים את השימוש בכרטיס זה, אולם ההלכה המקובלת היא שהדבר אסור, ולכן ראוי שתתקן את דבריך, תתנצל, וכך הדברים יהיו מסודרים.

כל טוב