אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/20 11:53 י בחשון התשפא

שאלה

כבוד הרב, רציתי מראש להודות לרב על ההתייחסות והעזרה הגדולה והחיזוק שהרב תורם לעם ישראל והתקדמותו.

השאלה שלי היא נוגעת לנושא שממש מפריע לי כך שאני זקוקה לעזרה.

במשך היום והשגרה אני חייה ועוברת מרגע לרגע והרבה קורה שפעם בכמה זמן פתאום אני מרגישה רייקנות , שאין לי התקדמות בעיקר בדת וגם בעוד דברים ושאיפות.

יש לי עליות ומורדות מאוד קיצוניות.

שבועות אני יכולה להרגיש הכי חזקה בתורה ובדת ושאני רק מתחזקת מיום ליום

ואז ברגע יכול לקרות שהכל משתחרר בשניה

כל מה שהשגתי עד כה אם זה לקרוא תהילים כל יום וכו פשוט מפסיק

נגמר הכח ואני משחררת הכל

ואז אני נכנסת לצער על כל מה שהפסדתי וששוב חזרתי להתחלה.

השאלה שלי היא איך ואם אפשר ליצור איזון כך שלא יהיה לי עליות ומורדות קיצוניות ושאני אשאר באותו תלם

אמשיך בהתקדמות שלי אפילו אם זה הכי איטי בעולם אבל שתהייה התקדמות כך שאני לא בשניה אפסיד את הכל וארגיש שהכל היה לחינם.

אשמח אם השאלה תוכל להשאר אנונימית

תודה רבה רבה לרב על כל העזרה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הכי חשוב לא להיבהל. תכירי את עצמך. תתרגלי לעצמך. תקבלי את עצמך כמו שאת.

יש לך תקופות: לפעמים הרבה כוח ומרץ, לפעמים נגמר הכוח. זה בסדר. זה הסגנון שלך ואין בו שום רע.

כשאת מכירה את עצמך, וקורה לך שנגמר הכוח תביני שאת צריכה באמת לנוח - בלי פחד ובלי בהלה, תנוחי. כמו מטפס הרים, אחרי עליה ארוכה הוא צריך לנוח, לאסוף כוחות, אחר כך ימשיך לעלות.

מהדוגמה של מטפס הרים את צריכה להפיק לקח אחד: כשהוא נח הוא לא יורד אחורה. הוא יושב במקום שלו, נשאר במקומו, ממנו ימשיך כשיאגור כוח.

גם את, כשנגמר לך הכוח, אל תאפשרי לעצמך נסיגה. דריכה במקום כן, נסיגה לא. אל תוותרי על דברים חשובים שהצלחת להשיג: אל תשחררי 'הכל'. תרפי מהמאמץ להשיג עוד, תרפי מדברים שאפשר להרפות. תרשי לעצמך להיות בהרפיה משחררת כדי לאסוף כוחות ולהמשיך לעלות ולטפס עוד.

הרב קוק (קובץ ג' קמ"ו) מתאר עיכוב בהתקדמות הרוחנית בגלל קושי בהתקדמות הגופנית: "לפעמים הנשמה מתגברת, והיא מאירה, אבל הגוף נלקה על-ידי זה יותר מדאי, ומתוך כך באה נטיה הפכית לחזק את הגויה, והנשמה סובלת מחשכת הגשמיות, וחוזרת נטיה נשמתית להופיע..." אולי זה ההסבר לתופעה שאת מתארת: התקדמות רוחנית שלך נבלמת בגלל עיכוב גופני, עד שהגוף מצליח להתקדם בעקבות הנשמה, אז חוזרת שוב ההתקדמות הנשמתית.