אמא מבוגרת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 22/09/19 22:14 כב באלול התשעט

שאלה

אמא שלי בת 79,אלמנה ומצב בריאותה לא משהו.

תמיד אומרת ברוך השם,שמיעה לא טובה ועברה ניתוח לייזר בעין.

מתקשה בהליכה ומתלוננת על חולשה.

בנוסף לבעיות לחץ דם ודופק מהיר.

מאז מות אבי לפני 3.5 שנים מצבה מתדרדר.

גם נפשית יש לה קושי בתקשורת עם אישתי במיוחד .

וגם עם הילדים שלי שהיא אוהבת מאוד אבל קשה לה לתקשר בצורה טובה.

איתי היא מתקשרת יותר, אמא טובה כל חייה רק עצוב לי שאני לא כלכך מצליח לעזור.

איזו תפילה אני יכול להתפלל למענה שאלוהים יתן לה בריאות ואריכות ימים?.

איך אני יכול לעזור לה?.

שיהיה לה טוב איתי ועם אישתי וילדיי?.

ולנחם אותה על מות אבי שתיהיה מנוחתו גן עדן.

תשובה

שלום וברכה,

התפילה הראויה להתפלל על אמך, היא התפילה האישית מהלב, לריבונו של עולם.

וכמובן שאתה יכול להוסיף גם פרקי תהלים, שהם כוללים את כל התפילות והבקשות.

בכל אופן חשוב לי לומר לכם, שכמובן גם במצב הנוכחי של אמך, מצווה גדולה לך לכבדה כמה שיותר,

וכמובן שחיוב זה חל גם, על אשתך וילדייך.

כמו כן חשוב מאוד שתזכרו, שאין לכם שום סיבה להיפגע מהתנהגות של אמך כלפיכם, זה כנראה נובע בגלל מצבה הנפשי.

עליכם לדאוג לה עכשיו יותר מהרגיל, וזה רק חלק מהכרת הטוב שאנו מחויבים להורינו, ולבורא עולם.

ובזכות מעשיכם הטובים, הקב"ה ישלח לה רפואה שלמה, רפואת הנפש ורפואת הגוף, בקרוב אמן.

ברכה והצלחה