אליהו הנביא לא מת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/06/20 08:51 ג בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב,

האם כשאומרים על אליהו הנביא שהוא לא מת, הכוונה שהוא פיזית לא מת? אם ככה, איך בכל זאת לא רואים אותו פיזית בבריתות, חיים הסדר וכו'?

ואם הוא לא חי פיזית, אז במה בעצם הוא שונה מאדם רגיל שנפטר?

האם ייתכן שהכוונה ב"עלה בסערה השמימה" היא כמו שאומרים בימינו על על אדם גדול שנפטר?

תשובה

שלום וברכה

לאמתו של דבר, אין לנו מושג.

אנחנו מנסים להבין מה משמעות עלייתו לשמיים, ובעקבות כך העובדה שהוא "לא מת", אלא שאין אנו מסוגלים להבין את המשמעות של כך, שכן בראייה האנושית שלנו אליהו אכן לא נמצא בתוכנו במובן האנושי של המונח "נמצא".

ועל כן, אנו קוראים את הביטוי הזה כביטוי מושאל. שרוחו קיימת בתוכנו. שהיא פעילה. שהיא אכן מניעה את ההכנסה לברית המילה, והוא 'נמצא' שם במובן הזה; שהשבת לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם מתרחשת מכוחו, וכדו'.

ובזה הוא שונה מכל אלה שלא נאמר עליהם שלא מתו.

כל טוב