אלו נושאים בקבלה כדאי ללמוד למתחילים ואלו לא ?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/04/19 10:30 טז בניסן התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בא מבית מסורתי אך בחצי שנה האחרונה התחלתי להתחזק ולשמוע שיעורי תורה

ואני מאוד אוהב לשמוע שיעורי קבלה על תיקון המידות, עשר הספירות וכוחות הנפש

והיום שמעתי שכדי ללמוד קבלה עלייך קודם להגיע למדרגה מסוימת של למידה לפחות עד 40 שנה,ואם לא זה מסוכן.

אשמח מאוד לשמוע האם ישנם נושאים שאתה ממליץ להאזין ולקרוא

ואם ישנם נושאים שאתה לא ממליץ ככלל ובפרט ללימוד התחלתי .

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי ללמוד את קבלת הרמב"ן, שהאר"י אמר עליה שאין ללמוד כל קבלה אחרת אלא קבלת הרמב"ן, וללמוד על שבוע את הרמב"ן על הפרשה. כמו כן ראוי ללמוד את קבלת המהר"ל מפראג.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן