אכילת מאכל בחזקת חלב לאחר אכילת בשר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/07/20 22:46 ד באב התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום

רציתי לדעת את עניין בחזקת חלב

מה זה אומר ?

אצלנו בעבודה מכינים פרישייק

הפירות פרווה אך יש גם שוקולדים חלבים שעם המלקחיים מתערבבים עם הפרווה.

(המלקחיים נוגעים גם בחלב וגם בפרווה ויכול להיות שאפילו נופלים פירורים של שוקולד על הפירות)

כשאנשים באים ורוצים פרישייק פרווה אני אומרת להם שזה בחזקת חלבי ושיש בלנדר פרווה.

מה זה אומר בחזקת חלבי . ומה החומרה?

לפי אשכנזים וספרדים

והאם זה משנה אם הבלנדר פרווה או שנגע בו חלב?

תשובה

שלום

בדרך כלל כשמדברים על בחזקת חלבי - הכוונה כשיש כלי שהוכן בו מאכל חלבי חם או חריף, אז אסור להכין באותו כלי מאכל פרווה במטרה לאכול אותו עם בשרי ביחד, אלא רק בנפרד.

אבל כשמכינים באותו כלי חלבי (שכמובן היה נקי) מאכל פרווה, הוא לא נחשב חלבי, אלא הדין שלו הוא כך:

אם המאכל החלבי (חם או חריף) הוכן באותו כלי בתוך 24 שעות לפני שהוכן המאכל הפרווה, אז לאשכנזים אסור לאכול אותו ביחד עם בשרי ממש. אפשר אחרי הבשרי. ולספרדים מותר גם אם בשרי יחד.

אם המאכל החלבי (חם או חריף) הוכן באותו כלי יותר מ 24 שעות לפני שהוכן המאכל הפרווה, אז לפי כולם אפשר לאכול אותו גם עם בשר ממש.

במקרה שלכם זה הרבה יותר קל, כי בהנחה שבבלנדר משתמשים רק במאכלים קרים ולא חריפים (כמו בצל או שום), אז כשמכינים שם מאכל פרווה (אחרי שכמובן ניקו את הכלי היטב, ואין שם שום דבר חלבי), הוא פרווה לכל דבר ועניין.

מקווה שהצלחתי לעשות סדר

כל טוב ושבוע טוב