אכילת בשר בתשעת הימים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 16/07/18 21:25 ד באב התשעח

שאלה

שלום הרב,

אם אני חצי ספרדיה וחצי אשכנזיה לפי איזה עדה אני צריכה ללכת באכילת בשר? ידוע לי שאשכנזים מקפידים לא לאכול בשר בכל תשעת הימים מלבד שבת, וספרדים מקפידים לא לאכול בשר רק בשבוע שחל הצום.

ואם אני יכולה ללכת לפי הספרדים האם לא צריך להקפיד על אכילת בשר? משום שהצום חל ביום ראשון.

תודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

1. לדעת רוב הפוסקים הספרדים לא אוכלים בשר ויין החל ממוצאי ראש חדש אב. ועדות אשכנז לא אוכלים בשר כבר מר"ח עצמו.

2. בשבוע שט' באב נדחה למוצ"ש - אין נוהגים בו "שבוע שחל בו" לעניין כביסה ותספורת.

לכן, המנהג שלך צריך להיקבע ע"פ מנהגי אביך. וגם אם הוא ספרדי, הרי ראינו שרוב הספרדים נמנעים מאכילת בשר ויין ממוצאי ר"ח. אלא אם יש מנהג ברור של משפחתך להקל בדבר זה

בשורות טובות

יוגב כהן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן